راستش را بخواهید خیلی از طرفداران سری Call of Duty چندان از نسخه‌های آینده‌نگر و تخیلی این مجموعه دل خوشی ندارند. در همین کشور خودمان، خیلی از گیمرها هستند که زیاد از نسخه‌هایی چون Infinite Warfare و Black Ops های نسل هشتمی خوش‌شان نیامده و نسبت به نسخه‌ای چون WWII روی بهتری نشان داده‌اند. برای این دسته از افراد، ریبوت Modern Warfare بهترین خبر ممکن است. این طور که بویش می‌آید، اکتیویژن امسال با ریبوت Modern Warfare قصد دارد تا این فرنچایز بسیار محبوب را به دوران اوج خود یعنی حد فاصل سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ برگرداند. در ادامه‌ی مطلب نگاهی به ویژگی‌های Call of Duty: Modern Warfare خواهیم داشت تا ببینیم که چرا انقدر برای عرضه‌ی این بازی لحظه‌شماری می‌کنیم.

شانزدهمین نسخه از سری Call of Duty یک ریبوت از (به عقیده‌ی خیلی‌ها) محبوب‌ترین زیرشاخه‌ی این فرنچایز یعنی Modern Warfare است. در حالی که سال‌هاست طرفداران منتظر Modern Warfare 4 هستند، ولی اکتیویژن با معرفی این ریبوت نشان داد که فعلا برنامه‌ای برای چهارمین نسخه‌ی شماره‌دار از Modern Warfare ندارد. با این حال، وجود همین اسم و البته یک شخصیت فوق محبوب به نام کاپیتان پرایس، کافی است تا از همان زمان عرضه این بازی جزو موردانتظارترین بازی‌های سال ۲۰۱۹ باشد.

گفتیم که کاپیتان پرایس بازمی‌گردد. البته، شخصیت او هم درست به مانند خود Modern Warfare ریبوت شده است. در اولین گام، صداپیشه‌ی او عوض شده است. به جای «بیلی ماری» که سال‌ها صداپیشگی این شخصیت را برعهده داشت، این بار این وظیفه‌ی سنگین روی دوش «بیلی اسلورن» گذاشته شده است. داستان بازی هم قرار است تا نسبت به گذشته تفاوت‌هایی را داشته باشد. این بار، تم‌های احساسی‌تر و اخلاقی‌تری هم به بطن داستان بازی اضافه شده است. سیستم تصمیم‌گیری در بازی وجود دارد و دیالوگ‌های شخصیت‌ها هم بر اساس تصمیمات متغیر خواهد بود.

مثلا، در یک سکانس یک زن به طرف یک اسلحه می‌رود. شما می‌توانید به او شلیک کنید یا نه. ولی این را باید بدانید که شاید آن زن، فقط قصد داشته تا به سمت گهواره فرزند خود برود و او را از خطر خارج کند. بنابراین، تصمیمات شما روی بازی تاثیر خواهد داشت و مهم هم خواهند بود. از طرف دیگر، سیستم صدمات عمومی و اجتماعی که در هر مرحله سبب ایجادشان می‌شوید هم در بازی تعبیه شده و پس از پایان هر مرحله به شما امتیازی از این نظر تعلق خواهد گرفت. مثلا، اگر در یک مرحله تعداد شهروندانی که می‌کشید زیاد باشد، مسلما امتیاز پایین‌تری به دست خواهید آورد.

از سوی دیگر، طراحی مراحل بازی نیز دست‌خوش تغییرات خاص خود شده است. به‌طور مثال، کمپین داستانی این نسخه از همیشه تاکتیکی‌تر خواهد بود و به شما آزادی عمل قابل توجهی‌ خواهد داد. در بازی شاهد محیط‌هایی وسیع خواهیم بود که به شکلی سندباکس، شما این امکان را دارید تا به‌صورت غیرخطی و بر اساس سلیقه‌ی خود جلو بروید. مثلا، می‌توانید همه را به گلوله ببندید یا با یک اسلحه‌ی تک‌تیرانداز از فواصل دور دشمنان را از میان بردارید. یا در برخی مواقع می‌توان با شلیک کردن به منابع نور، تاریکی ایجاد کرد و به این ترتیب دشمنان را به دردسر انداخت در حالی که خودتان به عینک‌های دید در شب مجهز هستید.

از سوی دیگر، باید به بخش چندنفره‌ی بازی اشاره کرد. در بخش چندنفره‌ی Modern Warfare هم بازنگری‌های کلی به وجود آمده تا یک تجربه‌ی درگیرکننده‌تر و واقعی‌تر نسبت به گذشته به مخاطبان ارائه شود. تمرکز روی کاوش در گوشه و کنار نقشه، Breach کردن و حتی اضافه شدن یک حالت «واقع‌گرا» که در آن HUD بازی هم حذف می‌شود، از جمله تلاش‌های سازندگان برای اضافه کردن جنبه‌ی تاکتیکی به بخش چندنفره است. دیگر خبری از مینی‌مپ هم نیست و به‌صورت تصویری متوجه خواهید شد که کدام یک از شخصیت‌های حاضر در نقشه دوست است و کدام‌یک، دشمن. ویژگی‌ Killstreaks هم به این عنوان بازگشته و بر اساس تعداد دشمنانی که کشته‌اید، جوایزی را در طول هر مسابقه دریافت خواهید کرد. مودهای مختلف بخش چندنفره هم طوری طراحی شده‌اند تا در قیاس با گذشته عظیم‌تر به‌نظر برسند. در این بین مثلا یک مود به نام Ground War وجود دارد که بیش از ۱۰۰ بازیکن را در یک نقشه مقابل هم قرار می‌دهد. البته مودهای بازی تنوع بسیار زیادی دارند و مثلا یک مود دیگر به نام Gunfight در این عنوان تعبیه شده که در آن دو تیم دو نفره در مقابل هم قرار خواهند گرفت و هر راند از مسابقه هم ۴۰ ثانیه خواهد بود.

سیستم شخصی‌سازی اسلحه‌ها هم دیگر جنبه‌ی مهم در این نسخه است. برای هر اسلحه‌ آیتم‌های مختلفی در بازی قرار خواهد داشت که می‌توانید بر حسب علاقه از ۵ تای آن‌ها به‌طور همزمان استفاده کنید. برای اولین بار از زمان عرضه‌ی Call of Duty: Ghosts، قرار نیست تا شاهد وجود یک بخش زامبی در بازی باشیم. به جای آن، مود محبوب Modern Warfare ها یعنی Spec Ops به نسخه‌ی امسال باز خواهد گشت. هر سه بخش اصلی بازی یعنی کمپین داستانی، بخش چندنفره و Spec Ops روایت داستانی متصل به هم خواهند داشت و با یکدیگر و وقایع هم ارتباط دارند. یک مود Survival هم در بخش Spec Ops وجود دارد که به مدت یک سال در انحصار نسخه‌ی پلی‌استیشن ۴ بازی باقی خواهد ماند.

دو نکته‌ی مهم در مورد Call of Duty: Modern Warfare وجود دارد. اولی، وجود قابلیت کراس پلتفرم در بازی است. در واقع، دارندگان بازی می‌توانند با دارندگان بازی روی بقیه‌ی پلتفرم‌ها هم به‌ٌصورت آنلاین به تجربه‌ی بازی بپردازند. این ویژگی‌ قطعا می‌تواند طرفداران زیادی برای خود پیدا کند و دل خیلی‌ها را شاد سازد. از سوی دیگر، شاهد استفاده از سیستم سیزن پس هم نیستیم و تمامی محتویات بعدی بازی به‌ٌصورت رایگان در دسترس تمامی خریداران قرار خواهد گرفت. سال گذشته این اتفاق در Battlefield V رخ داد و از آن جایی که حذف سیستم سیزن پس از آن بازی مورد استقبال عمومی قرار گرفت، رفتن اکتیویژن به همان سمت و سو خیلی چیز عجیبی نیست.

بازی Call of Duty: Modern Warfare قرار است تا در تاریخ ۲۵ اکتبر سال ۲۰۱۹ (برابر با ۳ آبان ۱۳۹۸) برای سه پلتفرم اکس‌باکس وان، پلی‌استیشن ۴ و رایانه‌های شخصی در دسترس قرار بگیرد.