معمولا به دلایل مختلفی از یک سری بازی خوشمان می‌آید و برای روز عرضه‌ی آن‌ها لحظه‌شماری می‌کنیم. ممکن است آن بازی نسخه‌ی جدیدی از یک فرنچایز محبوب باشد و ممکن است که صرفا به تریلرهای منتشر شده از آن بازی علاقه‌مند شده باشیم. با این حال، گاهی اوقات به یک بازی امیدوار هستیم چرا که سازنده‌ی آن استودیوی کاربلدی است. مگر می‌شود پروژه‌ی جدید Rockstar Games یا Naughty Dog معرفی شود و از همان روز، شروع به لحظه‌شماری برای تجربه‌ی آن نکنیم؟ Control، پروژه‌‌ی جدید استودیوی Remedy هم همین وضعیت را دارد. دیگر کمتر کسی است که با Remedy و مغز متفکر اصلی آن یعنی Sam Lake آشنایی نداشته باشد. اگر‌ آن دو نسخه‌ی اول Max Payne را هم بازی نکرده‌اید، احتمالا اسم آن را شنیده‌اید و Alan Wake و Quantum Break هم وضعیتی مشابه دارند. پروژه‌ي جدید این استودیو یعنی Control چند روز دیگر عرضه می‌شود و به همین مناسبت قصد داریم نگاهی به آن داشته باشیم و ببینیم که چرا انقدر برای آن هیجان‌زده هستیم.

بازی‌های Remedy همیشه به‌خاطر داشتن یک روایت داستانی جذاب و درگیرکننده معروف بوده‌اند. البته، دو بازی آخر این استودیو یعنی Alan Wake و Quantum Break داستانی چندلایه و پیچیده داشتند و همین ویژگی، طرفداران زیادی را به آن‌ها جذب کرده بود. اگر با داستان آن دو بازی خاطرات خوبی دارید، باید بگوییم که Control هم قرار است دقیقا همان ویژگی‌های داستانی را در خود جای دهد. با عنوانی سر و کار داریم که داستانی چندلایه، مفهومی و پررمز و راز دارد و تا مدت‌ها می‌تواند شما را به خود مشغول کند. شخصیت اصلی بازی «جسی فیدن» (Jesse Faden) نام دارد، کسی که بعد از وقوع یک سری اتفاقات عجیب در دوران کودکی‌اش، به قدرت‌هایی ماورایی دست پیدا می‌کند. سال‌ها بعد از این اتفاق، او تلاش می‌کند تا سر از این قدرت‌ها و سرمنشا آن‌ها دربیاورد و این حس کنجکاوی و حقیقت‌جویی، او را با Oldest House آشنا می‌کند.

این آسمان‌خراش بزرگ و بسیار مدرن و محافظت‌شده، در حقیقت مقر اصلی اداره فدرال کنترل (Federal Bureau of Control) است، سازمانی که وظیفه دارد تا از سوژه‌های مرتبط با قدرت‌های ماورایی که فعالیت‌شان برطبق قانون نیست، نگهداری کند و آن‌ها را مورد مطالعه قرار دهد. این آسمان‌خراش، لوکیشن اصلی بازی است، ولی فکر نکنید که با جایی کوچک سر و کار داریم. همان‌طور که این سازمان خودش مخوف و مرموز است، مقر اصلی آن هم به شدت پیچیده و پررمز و راز است. بر خلاف ظاهر اولیه، مکان‌های داخلی این آسمان‌خراش به‌شدت بزرگ‌تر از چیزی هستند که از بیرون به نظر می‌آید. از طرف دیگر، معماری مکان‌های داخلی آن هم مدام تغییر پیدا می‌کند و به همین خاطر احتمال می‌رود که یک لوکیشن خاص در لحظات مختلفی از بازی شکل‌های مختلفی به خود بگیرد.

 

دشمنان بازی گروهی هستند که به‌ آن‌ها The Hiss گفته می‌شود. افرادی که به قدرت‌هایی ماورایی دسترسی دارند و انگیزه و سرگذشت آن‌ها فعلا نامعلوم است ولی ورود جسی به Oldest House مصادف می‌شود با حمله‌ی The Hiss به این آسمان‌خراش که طی آن رئیس فعلی این سازمان کشته می‌شود. اسلحه‌ی خاص او اما توانایی انتخاب رئیس بعدی را دارد و این رئیس کسی نیست جز جسی. او باید دوباره کنترل Oldest House را برعهده بگیرد و روی سرگذشت خودش و منشا قدرت‌هایش هم تحقیق کند. بد نیست اشاره کنیم که صداپیشه‌ی Max Payne و صداپیشه‌ی Alan Wake نیز هر دو در بازی حضور و صداپیشگی دو تن از شخصیت‌های مکمل مهم بازی را برعهده دارند، خبری بسیار خوب برای طرفداران قدیمی Remedy.

از لحاظ گیم‌پلی، با یک شوتر سوم شخص طرف هستیم که المان‌های خاصی را در خود جای داده است. از خود اسلحه‌ی مخصوص رئیس Oldest House شروع کنیم. این اسلحه، اسلحه‌ی اصلی شما در طول بازی است ولی به مانند خود آسمان‌خراشی که در آن حضور دارید، این اسلحه هم مرموز است و مدام شکل آن در طول بازی عوض می‌شود. این اسلحه که در واقع Service Weapon نام دارد، می‌تواند به یک اسلحه‌ی اسنایپر رایفل، یک شات‌گان یا یک مسلسل تبدیل شود! در کنار اسلحه‌ اما جسی به توانایی‌های ماورایی هم دسترسی دارد و اتفاقا این توانایی‌ّها نقش بسیار مهمی را در بازی ایفا می‌کنند. جسی به توانایی‌های مرتبط با تله‌کینسیس (به حرکت درآوردن اجسام از راه دور) دسترسی دارد و می‌تواند اشیایی که در محیط‌ها وجود دارند را حرکت دهد. می‌توان کارهای خلاقانه‌ای مثل ساخت کاور را به لطف این توانایی جسی در بازی پیاده‌سازی کرد. همچنین جسی قابلیت کنترل ذهن دشمنان خود را هم دارد که حسابی در بازی کارآمد خواهد بود. با این حال، برای برقراری بالانس در بازی، استفاده از این قابلیت‌ها یا حتی تغییر شکل دادن Service Weapon نیازمند صرف انرژی خواهد بود و به همین‌ خاطر، باید هوشمندانه عمل کنید. این توانایی‌هایی که ذکر شد، هر کدام نوعی از Object of Power هستند که راه به دست آوردن‌شان کاوش در محیط‌های بازی‌ست. Service Weapon هم حتی قابل ارتقاست.

در حالی که بازی‌های قبلی Remedy خطی بودند، Control آزادی عمل بیشتری به شما خواهد داد. فارغ از بحث بزرگی دنیای بازی، به مانند عناوین Metroidvania شما در طول سفر خود در Oldest House به مکان‌هایی برمی‌خورید که در دسترس قرار ندارند ولی در ادامه و با کسب توانایی‌های بیشتر، می‌توانید به آن مکان‌ها هم سرک بکشید. در کنار این‌ها، به جز مراحل اصلی و داستانی شاهد یک سری ماموریت فرعی با پاداش‌های مخصوص به خود هستیم. طبق گفته‌ی سازندگان با رفتن به سراغ این ماموریت‌های فرعی بهتر می‌توان به سرگذشت این آسمان‌خراش، سازمان مربوط به آن و این جزئیات داستانی پی برد. این ماموریت‌های فرعی محتوای بازی را هم به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهند که خبر بسیار خوبی است. اگر تعدادی از این ماموریت فرعی را انجام دهید و بیشتر تمرکز خود را روی ماموریت‌های اصلی بازی بگذارید، حدودا ۱۵ الی ۲۰ ساعت طول می‌کشد که Control را تمام کنید و این مدت زمان مناسبی است.

در پایان، باید گفت که بر خلاف دو بازی قبلی Remedy، عنوان Control در انحصار پلتفرم‌های مایکروسافت نیست و روی هر سه پلتفرم اصلی یعنی PS4، Xbox One و PC می‌توانید به تجربه‌ی آن بپردازید. سازندگان تصمیم دارند تا بعد از عرضه‌ی بازی هم با عرضه‌ی محتویات الحاقی از آن پشتیبانی کنند و وجود یک سیزن پس هم برای بازی تائید شده که با خود دو Expansion بزرگ به همراه خواهد داشت. این محتویات الحاقی به صورت زمانی در انحصار PS4 هستند و پس از گذشت مدتی برای دیگر پلتفرم‌ها نیز در دسترس قرار خواهند گرفت. بازی Control در تاریخ ۵ شهریور ماه عرضه خواهد شد.